Parkeerboete

Als er geen of te weinig is betaald mogen parkeerwachten een parkeerboete uitschrijven. Deze boete wordt ook wel “naheffingsaanslag” genoemd, wanneer je vijf of meer boetes hebt openstaan kan een wielklem aangebracht worden.

Bekeuring

Wanneer je je auto parkeert op een betaalde parkeerplek, dan moet je parkeerbelasting betalen. Deze belasting is bedoeld om het parkeren in de steden te reguleren en zorgt voor veel frustratie bij automobilisten. Of er voor de parkeerplek betaald moet worden wordt aangegeven met borden en parkeerautomaten.

Hoogte van parkeerboete

De hoogte van de parkeerboete is afhankelijk van de gemeente waarin de boete is uitgeschreven. Gemiddeld kost een parkeerboete in Nederland 50 Euro en één uur parkeergeld van het tariefgebied waar de auto staat. Wanneer er een wielklem is aangebracht kun je rekenen op minimaal 100,- euro verwijderingkosten.

Bezwaar parkeerboete

Een bezwaarschrift indienen tegen een parkeer boete loont zeker! Heleen Elbert heeft voor “Belastingzaken” onderzoek gedaan naar parkeerbelasting. Uit dit onderzoek bleek dat 60 tot 70% van de zaken die voor de rechter verschenen zijn in het voordeel van de parkeerder uitpakt.

Bezwaar aantekenen kan binnen zes weken na de datum waarop je de boete of wielklem hebt gehad. Met name de motivatie is erg belangrijk, leg duidelijk uit waarom je vindt dat de boete onterecht is en stuur waar mogelijk bewijsstukken mee. Goede motivaties voor bezwaar zijn nood- of spoedsituaties die gepaard gaan met een vervelende ervaring. Mocht je de mogelijkheid hebben om een parkeerkaart te bemachtigen van een andere parkeerder die het moment dekt waarop de boete is uitgeschreven dan ben je van succes gegarandeerd.
Wil je eenvoudig een bezwaarschrift indienen? Maak dan gebruik van ons handige voorbeeld, bezwaarschrift indienen.