Politie opent jacht op afgeleide bestuurders

De politie gaat bekeuringen tot wel 2.500 euro uitschrijven voor onoplettendheid

Vrijdag 10 september 2010

Vandaag, op vrijdag 10 september 2010 begint de politie met een landelijke verkeersactie om onoplettende automobilisten weer bij de les te krijgen. Er gaan bekeuringen uitgedeeld worden aan mensen die afgeleid zijn door bijvoorbeeld hun mobiele telefoon, navigatiesysteem, de autoradio of een appel eten.

Volgens de politie vallen er jaarlijks tientallen doden die direct het gevolg zijn van afleiding. Door deze actie hopen zij ook de mensen die hier nog niet van op de hoogte zijn bewuster te maken.

De uitgedeelde bekeuringen kunnen oplopen tot maar liefst 2.500 euro. Deze actie zal vier weken duren en er worden ruim 30.000 agenten ingezet. Na de actie kunnen automobilisten natuurlijk ook nog bekeurd worden voor onoplettendheid.

Onder de automobilisten zelf heerst nogal verwarring over wat precies onder onoplettendheid valt. Een van onze lezers vroeg zich af of voor het praten met een collega in de auto ook een bekeuring uitgeschreven wordt. Waarschijnlijk zal dit wel mee vallen, tenzij de bestuurder duidelijk afgeleid wordt en te uitbundig het gesprek voert.