Voorbeeldbrief bezwaar parkeerboete

Indien u het niet eens bent met de parkeerboete en bezwaarschrift wilt indienen kunt u van onderstaand stappenplan gebruik maken en onze voorbeeldbrief gebruik maken. Met dit stappenplan zorgt u ervoor dat u niets over het hoofd ziet bij het maken van uw bezwaar. De voorbeeldbrief voor bezwaar maken tegen een parkeerboete vindt u in de links onderaan de pagina.

Stap 1: Bezwaarschrift

In het bezwaarschrift geeft u aan waarom u het niet eens bent met de boete. U moet hierbij het bewijs leveren dat u de overtreding niet begaan heeft of een reden hebben die door de rechter als afdoende beschouwd wordt. Dit is essentieel voor het slagen van uw bezwaar! Om u te helpen bij het opstellen van uw bezwaarschrift kunt u gebruik maken van onze voorbeeldbrief bezwaarschrift.

Voorbeeldbrief bezwaarschrift parkeerboete

Stap 2: Opsturen van uw bezwaar naar de gemeente

Met het opsturen van uw bezwaar kunt u niet te lang wachten, dit dient binnen zes weken na ontvangst van uw boete (beschikking) te geschieden. Het adres waar het bezwaar heen moet staat op de beschikking vermeldt.

Stap 3: Bezwaar afgewezen

Indien uw bezwaar is afgewezen kunt u ervoor kiezen in beroep te gaan bij de belastingrechter. Hierbij geldt ook dat u het bewijs moet leveren dat u de overtreding niet begaan of niet door u begaan is.

Argumenten bezwaarschrift parkeerboete

Bij het maken van je bezwaarschrift voor een parkeerboete is het belangrijk om de juiste argumenten aan te dragen. Waarschijnlijk heb je al wat idee├źn opgedaan uit onze voorbeeldbrief, maar het kan zijn dat deze niet aansluiten op jouw bezwaarschrift.

Geen goede argumenten voor je bezwaarschrift

  • Je afspraak liep uit
  • Geen kleingeld of chipknip oplaadpunt in de buurt
  • Je onbekend bent op de locatie en je geen parkeerautomaat kon vinden
  • Parkeerkaartje lag wel in het zicht (Over het algemeen niet succesvol, met een kopie van het parkeerkaartje wel)

Goede argumenten voor je bezwaarschrift

  • Noodsituatie zoals ziekenhuis of huisartsbezoek
  • Overlijden van een naaste
  • Parkeerkaartje lag wel in het zicht (Over het algemeen niet succesvol, met een kopie van het parkeerkaartje wel)
Bij alle argumenten geld, probeer bewijsstukken te leveren die je bezwaarschrift kracht bij zetten.

Tip voor volgende parkeerboete

Mocht je nogmaals in een situatie komen, waarbij je een parkeerboete krijgt omdat het kaartje niet het zicht lag en je bijvoorbeeld je kaartje niet meer kunt vinden. Dan is het verstandig even te wachten op de parkeerplaats. Ga op zoek naar andere personen die op dezelfde plaats geparkeerd hebben op het moment dat jouw parkeerboete werd uitgeschreven. Vraag aan hen of je het kaartje mag hebben, vaak vinden zij dit geen probleem. Sommige mensen hebben deze echter wel nodig om de parkeerkosten te declareren of een andere reden, accepteer dit ook . Heb je een kaartje bemachtigd dan kun je dit gebruiken om bezwaar aan te tekenen. Met het kaartje laat je zien dat je wel betaald hebt voor de parkeerkosten en dat daarmee de parkeerboete onterecht was en je alle reden hebt om je bezwaarschrift in te dienen. Maak een kopie van het parkeerkaartje en stuur het op als bijlage voor je bezwaarschrift.

Voorbeeldbrief bezwaarschrift parkeerboete

Een bezwaarschrift opstellen voor een parkeerboete of bekeuring
Bezwaarschrift bekeuring voorbeeldbrief is iets waar veel mensen tegenop zien. Het gaat om een relatief klein bedrag en het kost aardig wat tijd. Daarom hebben wij bovenstaand stappenplan opgesteld om u te helpen met uw bezwaarschrift. Ook de voorbeeldbrief uit de onderstaand link kunt u gebruiken. Deze hebben wij speciaal opgesteld, zodat u snel en effectief bezwaar in kunt dienen. Let wel, wij zijn niet verantwoordelijk te houden voor een niet succesvol bezwaarschrift tegen een parkboete of een andere verkeersboete.